logo wit

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen. Heb je een andere bedenking of wil je meer informatie omtrent jouw specifieke zwembad of chloorfilter? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder.

Wij raden chloorproducten van BSI aan omdat ze zijn volledig veilig zijn, op voorwaarde dat je een gepaste dosering gebruikt. Leidingwater bevat in ons land immers ook chloor en dat is zeker drinkbaar. BSI brengt uitsluitend zuivere, uitgebreid geteste en door de overheid goedgekeurde chloortabletten op de markt.

Dankzij vier eenvoudige stappen kan je algen en vervelende bacteriën uit je zwembadwater houden:

  1. Controleer de pH-waarde van het water met een BSI Test Kit, BSI Test Strips of een pH-meter. Pas de zuurtegraad indien nodig aan, zodat het water een pH-waarde tussen 7,0 en 7,6 heeft.
  2. Voeg een flinke dosis (10 g per m3 of 1000 liter) snelwerkend chloor van BSI aan het water toe. Doe er BSI Cristal Clear bij naargelang de instructies en aangewezen hoeveelheid op de verpakking.
  3. Fijne dode deeltjes die niet zomaar weg te krijgen zijn, kan je weren door BSI Micro Floc te gebruiken om het water tien à twaalf uur te filteren. Daarbij is het mogelijk dat er een soort waas op de wanden van je zwembad verschijnt. De daaropvolgende ochtend kan je dat bezinksel opzuigen, langs de bodemopening van het bad laten weglopen of met de drain– of waste-functie op je zwembadfilter verwijderen.
  4. Na maximaal twee dagen heb je weer helder zwembadwater, maar om dat langdurig te behouden, raden we aan regelmatig BSI Cristal Clear toe te voegen.