FAQ

Hoe bereken je het zwembadvolume?

Het is zeer belangrijk om het watervolume te kennen. Op die manier zal je de onderhoudsproducten in de juiste doseringen kunnen toedienen. Het volume wordt uitgedrukt in m3 of in liter, waarbij 1 m3 gelijk staat aan 1000 liter.

Om het volume van je zwembad te berekenen moet je rekening houden met de vorm van het bad:

  • Rechthoekig: breedte x lengte x gemiddelde diepte = ... m3
  • Ovaal: breedte x lengte x gemiddelde diepte x 0,89 = ... m3
  • Rond: diameter x diameter x gemiddelde diepte x 0,78 = ... m3

Is het gebruik van chloor veilig?

De chloorproducten van BSI zijn absoluut veilig. Uiteraard moet je steeds de normale doseringen respecteren. Chloor wordt ook in ons leidingwater gebruikt en dat water is perfect drinkbaar. De BSI chloorproducten zijn van de allerhoogste zuiverheid, getest en goedgekeurd door de overheid.

Hoe kan ik groen zwembadwater oplossen?

Voor alles bestaat een oplossing, ook groen zwembadwater! Aan de hand van deze vier korte stappen tonen wij hoe je die groene drek het best kan bestrijden. Of zoals wij het noemen ... een schokbehandeling voor je water!

Controleer  de pH met de BSI Test Kit, de BSI Test Strips of de pH-meter. Pas de pH aan indien nodig, de ideale waarde zit tussen 7,0 en 7,6.

Voeg een flinke dosis BSI snelwerkend chloor toe (10g per m³ = 1.000 liter) en voeg meteen ook BSI Cristal Clear toe. Kijk goed op de verpakking voor de juiste hoeveelheid.

Om de niet-filterbare, fijne dode deeltjes weg te krijgen, opnieuw BSI Micro Floc gebruiken en zeker 10 à 12 uur filteren. Eventueel zal er zich een waas vormen op de zwembadwanden. Leg nu de circulatiepomp stil. Wrijf deze waas met een borstel weg en laat dit vuil een nacht uitzakken. De daaropvolgende morgen kan je het bezinksel opzuigen of weglaten langs de bodemopening of via de functie DRAIN of WASTE op de filter.

Binnen de 2 dagen krijg je de situatie weer normaal, maar om lang helder water te behouden, voeg je best regelmatig BSI Cristal Clear toe.

Tip: Als je een zandfilter hebt, kan je via de drainfunctie de groene smurrie op de bodem van je zwembad uit je zwembad pompen. Zo verlies je wel wat water, maar met een grote stofzuigermond gaat dit snel en ben je zeker dat de smurrie er voor eens en altijd uit is. Nog voordelen:

Het vieze water passeert niet door je zandfilter zelf, maar enkel door de kop.

Je kan vers water toevoegen, waardoor je onderhoudsproducten nog beter zullen werken.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x